Wednesday, November 6, 2019

Kuidas need seinad püsti said

Pärast paari rida seinakivide ladumist olime me teelahkme ees, mille saabumist me ei oodanud. Meil oli ainult üks siht- laduda kive ise. Terviserikke tõttu tuli kaaluda ka teist varianti- kas lasta see teha kellelgi teisel?  Ja mis see kõik maksma läheb? Üle talve lahtiseid plokke ei oleks hea välja jätta nii et mingi valemiga pidime see aasta seinad püsti saama. Selleks küsisime pakkumist ühelt ehitusfirmalt, et mis nemad selle töö eest võtaksid.

Vahepeal käis Marek arstil ja sai oma selja korda tänu rohtudele, mis muidugi ei tähenda et nüüd võis täie auruga edasi kive panna. Tervisemured mis kunagi on meid kimbutanud jäävad igavesti alles, lihtsalt tuleb ennast väga hoida et need uuesti ei avalduks. Sellepärast mõtlesime Marekiga välja nipi, kuidas ennast rohkem säästa. Või noh...ma ei tea kui väga nipp see on, pigem vist käib rohkem sinna va ajuvärgi all mille peale oleks võinud juba varem tulla. Ehk kui me juba kahekesti seda tööd teeme, siis võiks kahekesti ka raskeid asju tõsta. Selle asemel et üksi punnitada kivi ühest kohast teise, tõstsime neid hoopis kahekesti ja avastasime et see võtab poole vähem energiat.

Igatahes, me pusisime kahekesti endiselt edasi igal omal vabal päeval ja õhtupoolikul. Alates 6ndast reast tuli vähem kive laduda, sest sealt algasid kõrgemal asetsevad aknad. Nähes aknakohti tuli motivatsiooni ka kohe rohkem juurde, sest maja hakkas nägema ka rohkem maja moodi. Arvasime et ladumine hakkab kiiremalt jooksma, kuna aknakohtadele enam kive ei tule. Reaalsus oli see, et 2x aegasemalt läks. Miks? Kuna iga reaga pidi uuesti välja nuputama kuidas saada ise kõrgemale ladumise jaoks. Normaalsed inimesed rendiks ümber maja tellingud (normaalsed inimesed telliks ladujad kah). Aga kuna me juba sellised jäärapäised oleme, mõtlesime et küll me nende 12 euroalusega hakka saame. Okei, tõesti, 7nda reani saime. Aga selleks et lõpuni laduda oleks olnud vaja veel 136 euroalust. Õnneks saime abiks veel 2 väikest tellingut. Euroaluseid saime kõikvõimalikest kohtadest kokku kahmatud nii et lõpuks sai neid päris märkimisväärne kogus. Ükshetk enam ei piisanud sellest et me euroaluseid üksteise otsa virnastasime ja oli vaja teha tellingud. Nendest samadest euroalustest need valmis sai meisterdatud.
Isetehtud euroalustest tellingud



Kõige kaugemasse maja punkti silluse paigaldus↑


Suuri silluseid tõstsime konsoolautoga, sest üks kaalus juba üle 300kg

Sügisel ei olnud enam kivide ladumine minu jaoks nii meeldiv tegevus kui seda oli suvel, sest väljas läks üha enam külmemaks. Tööd tehes hakkab soe, aga ikka  oli tunda seda sügisest rõskust ja niiskust mis tahtis kontide vahele pugeda.
Üks minu ülessandeid oli kivipakkide avamine ja ausalt, mul tegelikult ei ole nii suured jalad, lihtsalt endal ei olnud vastavaid jalanõusid


Viimsase rea pingutused venisid eriti pikale, nii et mõnikord tuli tööd teha öösel

Ladumise hinnapakkumist me ootama jäimegi. Sellest on ainult kahju, et me ei saanudki teada, mis meie töö hind siis väärt oli ja palju me rahaliselt kokku hoidsime.

Meie väike käsitööring sai novembris läbi ja sellise asja saime valmis meisterdatud


Kes veel ei tea, siis MeieMajaLugu´l on olemas ka Instagrammileht
www.instagram.com/meiemajalugu
Kutsun Teid jälgima, sest sealt jõuab uue postituse lisamise korral info kõige kiiremini kohale, samuti lisan sinna muud jooksvat infot mida ma alati blogisse kirja ei pane.


3 comments:

  1. Tore lugeda teie seiklusi :)
    Veel toredam oleks ka natuke hindadest lugeda, et palju midagi on ka maksma läinud ning mis edasised plaanid on ja kuna valmis loodate saada teie uue kodu :)

    ReplyDelete
  2. Tere. Olen paadunud iseehitajate blogide lugeja, nii sattusin ka siia. Mis teil edasi sai peale blogi katkemist? Tänaseks on aasta möödas teie viimase rea ladumisest. Sellist 375mm tuhaplokki rahulikult ladudes teeb müürsepp koos abilisega 100 kivi päevas. Ja eks nad kahepeale ikka 150 eurot päeva eest võtavad. Siit saate oma kokkuhoiu arvestada. KAs uksed ja aknad panite ka ise ette? Vaadates teie majale peale, läheks kahel mehel välisuste ja akende ettepanekuks ka terve päev ära.
    Mootoriga garaasiuks õpetuste järgi paika panna on sarnane töö nagu IKEA mööbliga ja võib ka päeva ära võtta kui varem teinud ei ole.
    Edukat maja valmimist!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh. Blogi läheb edasi. Varsti on tulemas midagi uut

      Delete