Thursday, July 11, 2019

Vundamendi ehitus vol2

Vundamendi soojustasime vertikaalselt nii seest kui ka väljast 10cm penoplastiga. Siit ka stiilinäide meie paigaldamisest.↧


Enne liivaga täitmist katsime maja seest geodekstiiliga.
 Üldse, neid geodekstiili lapikesi on meil terve maja esise pinnasealune nüüd täis. Targem pool teadis rääkida et pidavat vajumise vastu aitama.
 Lisaks tuli vajalikud torud läbi viia enne liivaga täitmist. Üks veetoru maja taha ja teine maja küljele garaaži juurde. Ühe elektrikaabli vedasime maja ette parkla valgustusposti jaoks. Maja ette ja maja taha aia nurka reservtorud kui kunagi nt kuuri ja grillmaja tahame teha.
Kui väljas on juba pime, käib töö ikka edasi prožektorite ja pealampidega

Maja põrandaaluse täitmine toimus meil päeval, mis oli selle aasta vist kõige vesisem. Maja ümber ja sees ja igal pool oli korralik porimülgas nii et mul kummikutel oli küll vahepeal 10 kg lisaraskust savi näol. Vundamendi tagasitäiteks kulus liiva 432 000 kg.
Kujuteldava elutoa diivanil kohvi nautimas

Liiva läks planeeritust rohkem. Arvestasime et äkki saab umbes 10 vanniga hakkama, aga nii kord juba on, kui inimene teeb plaane, siis keegi ülevalt vaid naerab selle peale. Hakkasime juba kahtlema, kas vundamendi ümber on meil võimalik välja poole horisontaalselt soojustada, kuna liiv tegi taskud pea et tühjaks. Kalkuleerisime oma vabad vahendid üle ja õnneks saime selle ka tehtud.


Krundi äärde oli meil kogutud maakive ja betoonitükke, et plaan oli need maja sisse täiteks visata, et siis ei kuluks liiva nii palju. Ja kui lõpuks see päev kätte jõudis kui 16 vannitäit liiva me õuele saabus, ei olnud enam aega neid kive vundamendi sisse viia. Tol hetkel oli see mitte nii oluline töö. See oleks mõttetult palju aega võtnud edasi-tagasi igat kivikest tooma hakata. Selle asemel kavatseme matta kogu hunniku aianurka ja asemele saame väärtusliku savi, mida meil maja ümber ongi puudu.
Kogu töö maa all nagu polekski midagi teinud.

2 comments:

  1. Maja ümber oleva käutekstiili kalle on pildil fundamentuse poole :(

    Loodetavasti ei lõppe see vee kogunemisega selles punktis.

    ReplyDelete
  2. Hea tähelepanek. Pilt võib tõesti tunduda petlik kuna kalded on ikkagist vundamendist eemalduvad. Hetkel, kui pole isegi taimestiku mis vett rohkem endasse tõmbaks ei näe me et sinna vett kuidagi koguneks ja geodekstiil on materjal mis laseb vett läbi aga samas hoiab täitematerjali kinni.

    ReplyDelete